Wattay Diáksport Egyesület

Bemutatkozás

A Wattay Diáksport Egyesület 2002- ben alakult.

Minden beiratkozó tanuló a tagja, és működését osztályonként két sportfelelős segíti. Évenként tartunk közgyűlést, ahol a munkatervet és a költségvetést tárgyaljuk meg, fogadjuk el.

Tisztségviselők:

Elnök: Fenyvesi Éva

Titkár: Ambrus Tamás

Tagok: Csatai Gáborné

Agárdi Tamás

Labdarúgó házibajnokság

Ősszel megrendezésre kerülő kispályás labdarúgó mérkőzések. Osztályok egymás ellen küzdenek külön a szakközépiskolában és a szakgimnáziumban, majd a végén egy Szuperdöntő keretében dől el, hogy ki az iskola legjobbja.

További tartalom

Eckerle Szaki kupa

1992 óta szervezzük meg minden évben a teremlabdarúgó tornát. Általában nyolc csapat részvételével a megye különböző középiskoláinak részvételével.

További tartalom

Wattay kupa

2002 óta rendezzük meg minden évben a fiú és/ vagy leány kézilabda tornát a környező települések csapatainak részvételével.

További tartalom

Sporteredmények

Iskolánk csapatai több sportversenyen is megmérettetik tudásukat.

Szilády Kupa

Szilády Kupa Teremlabdarúgó Torna

2022. január 14-15.

Először kaptunk meghívást a Szilády tornára, aminek örömmel tettünk eleget. A színvonalas rendezvényen 2022. január 14-én és 15-én 8 csapat mérkőzött 2 csoportba sorsolva a Dékáni sportcsarnokában.

Nehézséget jelentett, hogy csak védettségi igazolással lehetett a tornán részt venni. 9 focistát tudtunk nevezni, de Szebellédi Erik betegség miatt nem jött. Pénteken a Kecskeméti Református Gimnázium csapatát legyőztük 2 : 1-re. A gólokat Albert Áron és Szabó Dávid szerezte. A hazai Szilády csapat hangos szurkolótáborát sikerült elnémítanunk, amikor vezettünk 1 : 0-ra Sztraka Mihály góljával, majd a 2 : 2-es végeredménynél is, amit Harnóczi Balázs állított be. Szombaton reggel a Dékánitól elszenvedett 2 : 0-s vereség miatt nem jutottunk a négy közé. Szabó Dávid sérülés miatt nem tudott játszani, és csak 2 cserénk volt. A helyosztón a Kecskeméti Piarista Gimnázium csapatát 3 : 0-ra legyőztük. Gólszerzők: Sztraka Mihály, Csík Áron, Albert Áron. A Wattay csapata 5. helyen végzett.

Dicséret a szép teljesítményért, lelkes játékért minden csapattagnak, Várszegi Dominik kapus munkáját külön köszönöm.

A csapat tagjai:

 • Albert Áron
 • Csík Áron
 • Harnóczi Balázs
 • Simon Kornél
 • Szabó Dávid
 • Sztraka Mihály
 • Torgyik Tamás
 • Várszegi Dominik

Csatai Gáborné
a csapat felkészítője

XIV. Patrocínium Kupa

XIV. Patrocínium Kupa

2021. december 12.

2021. december 12-én került megrendezésre a Messzi István Sportcsarnokban a XIV. Patrocínium Futsal Kupa a Piarista Gimnázium hagyományos tornája, ahol a végjátékig jutott a csapat.

A meghívott 8 csapat 2 csoportban körmérkőzést játszott.

Eredmények:

 • Kossuth Kiskunfélegyháza - Wattay Kiskőrös 2 : 3 Góllövők: Szabó Dávid 2, Sztraka Mihály
 • Piár B Kecskemét - Wattay Kiskőrös 0 : 3 Góllövők: Szabó Dávid 2, Sztraka Mihály
 • Wattay Kiskőrös - II. Rákóczi A. Kiskunhalas 2 : 2 Góllövők: Szabó Dávid, Albert Áron

Elsők lettünk a csoportban, de a folytatás nem sikerült jól. A rájátszásban kikaptunk a II. Rákóczi B. csapatától 4:1-re, majd a bronz mérkőzést is elveszítettük. Így csapatunk a 4. helyen végzett.

A csapat tagjai:

 • Albert Áron
 • Csík Áron
 • Gubán Zoltán
 • Simon Kornél
 • Szabó Dávid
 • Szlovák Dávid
 • Sztraka Mihály
 • Torgyik Tamás
 • Várszegi Dominik

Csatai Gáborné
a csapat felkészítője

„Sportolva Javíts!”

pályázat

„Sportolva Javíts!” pályázat- Azok a tanulók pályázhatnak, akik a rendszeres sportolás mellett a tanulmányi eredményükben előrelépést- javítást- mutatnak az előző tanévhez képest.

„Jó tanuló, jó sportoló”

pályázat

„Jó tanuló, jó sportoló” pályázat- Az adott tanévben kimagasló sportteljesítményért és jó tanulmányi eredményért járó díj egy tanuló részére.

További tartalom

Tanár- Diák mérkőzések

Minden tanév végén a végzős tanulók és tanáraik csapnak össze röplabda, kosárlabda vagy labdarúgó mérkőzésen.

A 2021/2022-es tanévben 2022. április 25-én került sor a mérkőzésre.

További tartalom

Túrák

Az egyesület szervezésében ősszel és / vagy tavasszal két-, illetve háromnapos kirándulások Magyarország egyes vidékeire.

2022. április 23-24. Kétnapos kirándulás a „palóc földön”

Borongós, esős időben indultunk reggel 7 órakor Kiskőrösről Salgótarjánba. A Galcsik Fogadóban lepakoltunk, és rögtön indultunk túrázni. Cél a Karancs-Medves hegyvidék legmagasabb pontja, az országhatáron tornyosuló Karancs (727 m). Embert próbáló, meredek kapaszkodók vezetnek fel a tetején álló, csodálatos körpanorámát nyújtó fúrótoronyból kialakított kilátóba.

Két útvonalon közelítettük meg. Az egyik csoport a rövidebb és könnyebb utat választotta. A többség Somoskőújfalura ment át. Az onnan vezető rövid, de megerőltető túra, elsősorban gyakorlott, edzett túrázóknak ajánlott. A faluból 2 km alatt több mint 400 méter szintkülönbséget kellett legyőznünk, folyamatos emelkedőn, néhol igen meredek, csúszós szakaszon. Az útvonal végig jól jelzett csapásokon, ösvényeken, turistautakon haladt. Az út közepén határkövek figyelmeztettek, hogy pont az országhatáron állunk. Megérte a fáradtságot, mert a kilátás gyönyörű volt.

A Karancs-nyeregtől 350 méternyire lévő Kápolna-hegyre is felkaptattunk. Itt található a Margit-kápolna. A félig nyitott kápolna tiszta, ápolt, és vandalizmus mentes volt, amin meglepődtünk. Előtte kis harangtorony állt, a fák közt pedig egy trianoni emlékművet láthattunk.

A visszautat is több csoportban tettük meg. Aki még bírta, a Kápolna-hegyről a Ceberna-völgybe levezető utat választotta. Ez a szakasz igen meredek volt. Vékony csapáson, kellemetlenül erősen lejtő, morzsalékos, csúszós oldalban ereszkedtünk le a völgybe. A hangulatos árokban haladva értük el a szép környezetben lévő Gyopár-forrást. Sajnos víz alig csöpögött belőle. A tóstrandnál fejeztük be aznapi túránkat. A kiadós és finom vacsora után szabad program volt.

Másnap reggel Somoskő látványos, vulkáni csúcsra épült középkori várát néztük meg. A hegy oldalában, a szintén Szlovákiához tartozó geológiai érdekességet, a bazaltorgonákat és a kőtengert is megcsodáltuk. A vár alatt álló, kis házikó a Petőfi Emlékkunyhó különösen megragadott minket, hiszen Petőfi szülővárosából érkeztünk.

A Somoskői vártól indult túránk Eresztvénybe. A modern Novohrad-Nógrád Geopark látogatóközpontban megpihenve ki-ki a neki megfelelő programot, túraútvonalat választhatta. A Medves, látványos Eresztvényi kőbányák tanösvényét jártuk végig. A különböző bányaudvarok ismertető tábláinál tájékozódhattunk, és megpihentünk a lenyűgözően szép Középbánya-tónál. Salgóbányára érve a csoport egyik fele kis vonattal visszatért a látógatóközpontba. A többiekkel megnéztük Salgó vár romjait, és a Boszorkány-követ. Pihentetőnek vonatoztunk mi is.

Lelkes kis csoport, levezetésként még Eresztvényből a régi bányavasút nyomvonalán elsétált Somoskőújfalura. Nem hagytuk volna ki az egykori 760 mm nyomtávú vasút leglátványosabb és jó állapotú, 150 méter hosszú, 6 méter magas, homokkőbe fúrt alagútját….

Szerencsére a két nap eső nélkül telt, így mindent meg tudtunk nézni, amit szerettünk volna. Kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagabban indultunk hazafelé.