Tanműhely

A tanműhelyről

Intézményünk lépést tartva a folyamatosan változó szakképzési igényekkel, egy korszerűen felszerelt fém- és faipari tanműhelyt tart fent az Izsáki úti telephelyen.

Fémipari tanműhely

Fémipari tanműhely

A tanműhely kialakítása következtében alkalmas arra, hogy a fémipari technológiák nagy része oktatható legyen benne. Ennek köszönhetően épület- és szerkezetlakatos, gépi és CNC forgácsoló, hegesztő szakmák gyakorlatorientált képzését tudja biztosítani. Ezen túlmenően az újonnan kialakított CNC laborban 4 darab ISEL CNC marógép és 1 db SIEMENS CNC eszterga biztosítja a gépgyártás-technológiai technikus szakma elsajátításához szükséges feltételeket.

Faipari tanműhely

Faipari tanműhely

A faipari részlegen kettő nagy műhely található, melyek közül az egyikben az asztalos szakmához kapcsolódó kézi technológiák gyakorlására alkalmas munkaterületek kerültek kialakításra, a másik asztalosműhelyre pedig a nagymértékű gépi felszereltség jellemző. Elmondható, hogy a faipari gépek széles palettája található meg az asztalos gépműhelyben (pl.: lapszabászgép, kontaktcsiszológép, sorozatfúrógép, CNC marógép).

DKA

Digitális Közösségi Alkotóműhely

Egy GINOP pályázatnak köszönhetően a tanműhely területén került sor a Digitális Közösségi Alkotóműhely (DKA) létrehozására. A DKA-ban komplex oktatási és pályaválasztási tevékenységek tarthatók, így az automatizált hímzőgéptől kezdve, a 3D-s nyomtatókon, robotikán keresztül egészen a faipari lézergravírozóig megtalálhatók azok a tárgyi eszközök, melyek biztosítják az élményszerű, projektalapú foglalkozások megtartását.

Technika órák

Foglalkozások általános iskolásoknak

A kiváló felszereltség lehetőséget biztosít arra, hogy az általános iskolások a tanműhelyben pályaorientációs foglakozásokon vegyenek részt, vagy éppen a nyári időszak alatt jobban megismerjék a DKA-t az egy hetes turnusokban megrendezett nyári táborok formájában.