DIÁKÖNKORMÁNYZAT

DIÁKÖNKORMÁNYZAT

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium Diákönkormányzatának működése

Tisztségviselők

Diákmozgalmat segítő pedagógus: Kardos Bence

Elnök: Németh Réka Anna

Helyettes: Szabó Virág

Titkár: Kolozsvári Fanni

DÖK

A DIÁKÖNKORMÁNYZAT MŰKÖDÉSÉRŐL

Kirándult a DÖK

2019.04.29

Az 2018/2019-es iskolai tanév végének közeledtével, 2019. április 29-én, a Diákönkormányzat tagjai éves munkájukért cserében jutalomkirándulásban részesültek. A kirándulás helyszíne Budapest volt. Rövid városi séta közben megtekintettük Budapest impozáns épületeit és építményeit (Dohány utcai zsinagóga, Magyar Tudományos Akadémia, Lánchíd) és megálltunk a Cipők a Duna-parton című holokauszt-emlékműnél, néhány perces rendhagyó történelemóra erejéig.

A fő program Steindl Imre által tervezett Országház meglátogatása, a Szent Korona szemügyre vétele, valamint az országgyűlési képviselők munkájának megismerése volt. A parlamenti séta keretében a diákok megtekintették az épület díszlépcsőjét, kupolacsarnokát, felsőházi társalgóját és a felsőházi üléstermet, megismerkedhetnek továbbá a Ház történetével, építészetével és a benne található műalkotásokkal. A diákok megismerkedtek Magyarország és a magyar demokrácia legfontosabb jelképeivel.

A szemkápráztató látvány után néhány órás szabad program következett Budapest szívében, ahonnan fáradtan bár, de jókedvvel tértünk haza.

Köszönöm az együttműködést munkatársaimnak és Font Sándor országgyűlési képviselőnek is.

- Kardos Bence -