DIÁKÉLET

Tartalom

2021/2022-es tanév

2020/2021-es tanév

Gólyanap / Diáknap

avagy hogyan győzzük le a koronavírust Wattays módra.

Egy év kihagyás után 2021. október 01-jén iskolánkban ismét sor került a hagyománnyá vált gólyaavatásra.

A Gólyanap / Diáknap az intézményünk hagyományai szerint a 9. évfolyamos tanulók zenés-táncos műsorával kezdődött.

  • A 9.A osztály Covid-kommandóként,
  • a 9.B osztály banditaként,
  • az 1/9/1 osztály Dr. Bubó és csapataként,
  • az 1/9/2 osztály pedig Jim Carrey maszkjaként vette fel a harcot a koronavírussal.

A sor- és váltóverseny feladatai a járványügyi helyzetet figyelembe véve a szabadban kerültek megszervezésre. A túrázással egybekötött versenyen a 9. évfolyam tanulói (9.A, 9.B, 1/9/1, 1/9/2) mellett részt vettek felsőbb évfolyamos tanulók is (10.B, 11.A és a 11.B).

Óriási szervezőmunka előzte meg a túraversenyt, hiszen korábban még nem volt részünk hasonló megmérettetésben. Az eszközbeszerzést követően, szerdán a végzősök DÖK gyűlésén kipróbálásra kerültek a sor- és váltóverseny feladatai, melyet nagyító alá véve készült el a végleges terv.

A túra 4,2 km hosszú volt, összesen 7 állomáson mérhették össze a tanulók az ügyességüket. Minden állomás 2 sor-és váltóverseny feladatot tartalmazott, továbbá egy logikai kihívás is várta a versenyzőket. A versenyszámok között volt zsákban ugrálás, hagymahordás, lekváros kenyér evése bekötött szemmel, lufipukkasztás fejjel, szókirakó, a természet értékeinek gyűjtése…

A zsűri feladata idén volt a legnehezebb, az osztályok fej fej mellett haladtak, mely a végeredményen is látszott:

  1. helyezett: 1/9/1., 123 ponttal
  2. helyezett: 9.A, 116 ponttal
  3. helyezett 9.B és az 1/9/2 holtversenyben 111 ponttal

A magasabb évfolyam tanulói között az alábbi eredmény született:

  1. helyezett: 11.A, 121 pont
  2. helyezett: 11.B, 110 pont
  3. helyezett: 10.B, 105 pont

A tanulói szavazatok alapján a legjobb állomásnak a 2/14. C osztály állomását választották.

A győztes osztályok, osztályszintű pizzázást nyertek.

Úgy gondolom, hogy ezekben a nehéz időkben is, meg kell mutatnunk a tanulóknak, hogy iskolánknak milyen jelentős közösségformáló ereje van. Egy-egy ilyen nap tovább mélyíti a barátságokat és a csoportkohéziót is erősíti.

Minden tanuló és oktató rendkívül precízen végezte a munkáját, ezúton szeretnék nekik köszönetet mondani.

Kardos Bence

Tanulmányi kirándulás Szilvásváradon

2020. október

2020 októberében kirándulni voltak a Wattay asztalos tanulói és néhányan az 5/13.B osztályból. A kirándulás elsődlegesen szakmai célú volt, de közben Szilvásvárad természeti szépségeit is megcsodálhattuk.

Reggel az iskola előtt bőséges napi ételcsomaggal láttak el bennünket, majd elindultunk úticélunk, Szilvásvárad felé. A 3,5 órás út igazán gyorsan eltelt, jó hangulat uralkodott végig a buszon. Mikor megérkeztünk a Szalajka-völgy bejáratánál lévő Fatelep állomásához, már izgatottan csodáltuk az erdei kisvasutat. A hideg, esős idő miatt gyorsan felszálltunk az akkor már kályhával befűtött kisvonatra. A rövid út során gyönyörű kilátásban volt részünk, elmondhatjuk, hogy az akkori időjárás miatt a Szalajka-völgy ritkán látott arcát ismerhettük meg. A leszállást követően egy kis erdei séta következett. Igazán csodás dolgokat fedeztünk fel az osztállyal együtt, többek között a pisztrángos tavakat, valamint a Szikla-forrást is. Számomra mégis a Fátyol-vízesés volt a legemlékezetesebb, lélegzetelállító panoráma tárult a szemünk elé. Ezután a rövid túra után betértünk a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumba, ahol megismerkedtünk az erdőgazdálkodással és a Bükk állatvilágával. Mindent alaposan megnéztünk, megfigyeltünk. Majd kísérőink, Benedek Tibor és Szabó Tamás tanár urak szóltak, hogy lassan mennünk kell.

Kellemesen elfáradva, sok élménnyel gazdagodva indultunk hazafelé. Köszönjük szépen ezt a nagyszerű lehetőséget iskolánknak és kísérő tanárainknak!

A tanulmányi kirándulás a GINOP-6.2.3-17-2017-00004 projekt keretében valósult meg.

Vörösváczki Vivien
5/13.B osztályos tanuló