Tisztelt Adófizető!

AlapítványA személyi jövedelemadóról szóló törvény lehetőséget teremt arra, hogy a magán-személyek a jövedelemadójuk meghatározott részéről a külön törvény szabályai szerint rendelkezzenek, így adójuk egy része az általuk megjelölt civil kedvezményezettekhez, költségvetési előirányzatokhoz kerüljön.

Fontos azonban kiemelni, hogy amennyiben valaki nem rendelkezik az 1 százalékáról, adójának ez a része a költségvetésben marad, azaz ezt az összeget az állami költségvetés költi el.

Ha szeretne hozzájárulni a diákok színvonalasabb oktatásához, kérjük Önöket, hogy a következő adószámra: 18344147-1-03 ajánlják fel, adójuk 1%-át.

Iskolánk és az alapítvány története

A kiskőrösi iparos oktatás 1888-tól az Ipari Tanonc Iskolában kezdődött. A végzettek a kisiparban helyezkedhettek el. A nehéz kezdetek után egy évszázad elteltével iskolánk szakközépiskolaként is működik. Az intézmény képzési profilja előbb gépészet, majd közgazdasági, 2004-től informatikai, végül 2013-tól ügyviteli képzéssel bővült. Az évek során folyamatosan új fodrász, asztalos és lakatos-hegesztő tanműhelyek, tanbolt és vendéglátó eladó szaktanterem kialakítására került sor.

1998-tól vettük fel a Kiskőrös várost újratelepítő Wattay család nevét, ettől kezdődően az intézmény elnevezése Wattay Középiskola és Szakiskolára változott.

1991-ben az iskola nevelőtestülete létrehozta Szakmunkásképzésért Alapítványát, melynek céljai:
az oktatáshoz szükséges tárgyi feltételek segítése, biztosítása hozzájárulás a tanórán kívüli nevelés lehetőségeihez, a kulturális tevékenységek segítése (szalagavató, ballagás, tanulmányi kirándulások, iskolai ünnepségek) tehetséggondozás versenyek támogatása Iskolánk az eddigi évek során is nagy gondot fordított a diákok tanulmányi sikereire. Nagyon szeretnénk ezt a tendenciát továbbra is folytatni. Ahhoz hogy segíteni tudjuk diákjainkat, minél több korszerűsítésre, valamint különféle technikai eszközökre van szükség.


Néhány példa a támogatásokra:

A magánszemélyek a jövedelemadójuk 1%-áról rendelkezhetnek. Sokan nem is gondolják, milyen fontos és nagy segítség ez a civil szervezeteknek, alapítványoknak. Az a tény köztudomású, hogy az évek során a közoktatásból igen komoly forráselvonás történt, ezt ellensúlyozva nagy segítség mindenki egy százaléka!
Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskrőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
Szakmunkásképzésért Alapítványa

Adószám: 18344147-1-03

Köszönjük, hogy támogatja iskolánkat!