TÖRTÉNELEM ONLINE HÁZI VERSENY

Házi történelemverseny

A 2020/21-es tanév minden bizonnyal rendkívül emlékezetes lesz mind diáknak, mind oktatónak. Az online oktatás keretei között hirdette meg a humán munkaközösség a házi történelemversenyt is.

A téma a török korszak Magyarországon. Az 1526 és 1699 közötti időszakból vártunk 8-10 diából álló bemutatókat, melyben a résztvevők 1-1, a korszakkal kapcsolatos eseményt, hátrahagyott kulturális emléket ismertetnek részletesebben.

Öt csapat indult a megmérettetésen a 10.A, 10.B, 11.A és a 12.A osztályokból. Legeredményesebbnek a 11.A osztályba járó Radics Andrea és Németh Réka Anna bizonyultak. Ők a török építészetről és kultúráról készítettek összefoglalót. Népszerűnek bizonyult az étkezés témaköre is, informatív diasorokat láthattunk emellett a török kor egészéről is.

Köszönjük a résztvevők munkáját!

Májer-Gubán Dóra Rita


TÉMA: TÖRÖK KOR MAGYARORSZÁGON (1526-1699)

Az idei tanévben a megszokottól eltérően, digitális történelem versenyt tartunk! Várjuk 3-4 fős csapatok munkáit a török uralom bármilyen témájából (műemlék, csata, berendezkedés, kultúra).

Készítsetek 8-10 diából álló diasort, melyet a wattaymagyarverseny@gmail.com címre elküldve részt vehettek a megmérettetésben!

Határidő: 2020. november 30.