Német nyelvi verseny - 2017

A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tagintézményben 2017/2018-as tanévben is megrendezésre került a német nyelvű játékos vetélkedő, Entdeckungsreise in den DACHLändern címmel. November 17-én péntek délután izgatottan várták a három fős csoportok, hogy kezdetét vegye az országismereti ismereteken alapuló megmérettetés. A remek hangulatot a változatos feladatok és prezentációk tették teljessé.

Szoros küzdelemben az első helyet az FC Bayern München csapata szerezte meg, tagjai: Keresztúri Anett (10.B), Maár Gyöngyi (10.B), Vörösváczki Vivien (10.B). Második helyezett a Male csapat lett, csapattagok: Bránya Oktávián (10.A), Faragó Henriett (10.B)), Vámos Laura (10.A). A harmadik helyezett a Mädchen csoport lett, Kalapos Csilla (12.A), Lengvári Melinda (12.A), Nagy Dóra (12.B) közreműködésével.

Köszönetet szeretnénk mondani a Kiskőrösi Német Kisebbségi Önkormányzat támogatásáért, Horváth István tanár úrnak a gyönyörű oklevelekért, Fagyal Zoltánnak és Szentgyörgyi Ábelnek a fotózásért, Fábián Anita - Dr. Hornyikné Sipiczki Ilona - Papp Laura tanárnőknek a felkészítésért és a verseny lebonyolításáért, valamint minden diáknak, akik örömmel vettek részt a német nyelvű játékos megrendezésen.

- Papp Laura -

Német nyelvű szavalóverseny

A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében 2017. május 25-én került sor a német nyelvű szavalóversenyre, melynek a Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum adott helyet. A versenyen német költők műveit szavalták a diákok. Három korcsoportban mérettek meg a szavalók. 3-4., 5-6. és 7-9. évfolyamon hirdettek eredményt.

A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziumát, Szakiskoláját, és Kollégiumát Vörösváczki Vivien és Koch Viktória 9. B osztályos tanulók képviselték. Felkészítő tanáruk Fábián Anita.

Tanulóink nagyon szépen szerepeltek a versenyen, sok tapasztalattal, új élményekkel és egy-egy emléklappal gazdagodtak. A verseny végén az eredmény kihirdetéséig egy kis desszerttel és frissítővel kedveskedett a Német Nemzetiségi Önkormányzat az izgalomtól elfáradt „művészeknek”.

Német nyelvi verseny - 2016

Achtung!

Iskolánk idén is meghirdeti német háziversenyét, amire 3 fős csapatok nevezését várjuk!

IDŐPONT: 2016. november 29. (kedd) 14:15

HELYSZÍN: Ügyviteli telephely (Főépület) 6. terem

TÉMA: „DACHL” (Deutschland, Österreich, Schweiz, Lichtenstein)


A versenyről bővebben a német nyelvet tanító tanároktól kaphattok felvilágosítást. A győztes csapatok értékes ajándékot kapnak, de akik nem érnek el helyezést azok sem távoznak üres kézzel.

Német nyelvi verseny - 2015

A német nyelvi verseny eredménye

Iskolánk az idei tanévben október 21-én rendezte meg a német nyelvi versenyét, melyen nyolc csapat vett részt.

 1. helyezett csapatunk tagjai: Andriska Zalán 11. B, Sinkovicz Dávid és Zsember Milán Bence 11. A osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk Sáfár Anita.
 2. helyezést Kalapos Csilla, Lengvári Melinda és Sallai Krisztina 10. A osztályos tanulók érték el. Felkészítő tanáruk Papp Laura volt.
 3. helyezett lett Kerekes Attila 11. B, Péntek Tamás, Pohankovics Gergő 11. A osztályok tanulói. Felkészítő tanár Czibolya Renáta.

A tanulóknak szívből gratulálunk és a következő tanévben is várjuk jelentkezésüket!
A német nyelvi verseny a kiskőrösi Német Kisebbségi Önkormányzat és a Veszprémi OTKER
Kiadó támogatásával valósult meg. Ezúton is köszönjük a hozzájárulásukat.

Képek a versenyről

Német nyelvi versenyek

Német nyelvi vetélkedő a Wattayban a 2013/2014-es tanévben

A 2013/14-es tanév német nyelvi vetélkedője november 13-án délután került megrendezésre iskolánkban. Tanulóink háromfős csapatokban vehettek részt a nyelvi versenyen, melynek legfőbb témája a német nyelvű országok voltak. Az intézmény német nyelvtanárainak célja a versennyel az volt, hogy a diákok egy kötetlen, jó hangulatú délutánt töltsenek el jobban megismerve a célnyelvi országok földrajzát, kultúráját, történelmét, szokásait. A versenyfeladatok kvíz, képfelismerés valamint a tanulók által választott német nyelvterületen elhelyezkedő város plakáton való bemutatása volt. A versenyen az iskola minden évfolyamából vettek részt tanulók.
Az első helyezett a 12. B osztály három tagja lett:
 • Barna Nikolett,
 • Frank Richárd és
 • Kovács Tamás.
A másodikak a 12. D osztály tanulói lettek:
 • Dobrán Klaudia,
 • Kiss Norbert és
 • Kis Tibor.
Harmadik egy kilencedik évfolyamos csapat versenyzői lettek:
 • Kerekes Attila,
 • Péntek Tamás,
 • Szabó Márk.
Egy veszprémi kiadó jóvoltából a versenyen résztvevő összes tanuló német nyelvű újsággal térhetett haza. A német nyelvi verseny legfőbb támogatója a Kiskőrösön működő Német Kisebbségi Önkormányzat volt. Támogatásukból a helyezettek értékes ajándékot kaptak, melyet Franczia László Igazgató Úr adott át, egy Oklevél kíséretében.
A versenyt a jó hangulat jellemezte, közben a tanulók ismeretei is gyarapodtak.