Magyar nyelvi versenyek

Hatvani Zoltán szavalóverseny

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg 2019. március 9-én a Hatvani Zoltán előadóművészről elnevezett, megyei szintű, középiskolásoknak meghirdetett szavalóversenyt, Kiskunhalason, a Dékáni Szakgimnáziumban.

Az idei évben Ady Endre halálának száz éves évfordulójára emlékezve a résztvevők a neves költő verseit adták elő. A verseny ünnepélyes megnyitóján Bányai Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd a Lyra együttes tagjai — akikkel többször is fellépett Hatvani Zoltán — megzenésített verseket, illetve Cseh Tamás műveit adták elő. A Wattayt Hordós Noémi (11.A), Szabó Anna (10.A) és Szűcs Dávid (5/13.A) képviselte, felkészítő tanáraik: Tóthné Sási Katalin, Podmaniczky Gabriella és Soós Andrea pedagógusok voltak. A diákok az első fordulóban a kötelező verset, Ady Endre A Duna vallomása című költeményét adták elő, majd a szabadon választott művek elmondása következett. A zsűri tanácskozása alatt a 28 tanuló izgatottan várta az eredményhirdetést.

A szavaló diákok emléklapot kaptak. Iskolánk tanulója, Szabó Anna (10.A) pedig a zsűrielnök Komáromi Attila különdíjában részesült. Gratulálunk az eredményhez!

- Podmaniczky Gabriella -

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny

2015. december 3. - Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny iskolai fordulója, ahol a versenyzők egy helyesírási feladatlap segítségével mérhetik össze tudásukat. A győztes két kategóriában kerül kihirdetésre: a szakközépiskolai és szakiskolai tanulók, melyek legjobbjai iskolánkat képviselik majd a verseny megyei fordulóján.

Az iskolai fordulóban továbbjutó versenyzők

 • Szakközépiskolai kategória: Fenyvesi Soma 12.B
  (felkészítő tanára: Ladnai Attiláné)
 • Szakiskolai kategória: Bazsik Szilvia 12/1
  (felkészítő tanára: Soós Andrea)

Néhány észrevétel a résztvevőktől

Csipkereki Nikoletta 9.A

"Jó volt a verseny. Nekem tetszett. Izgalmasnak találtam, hogy az elején várni kellett egy picit a feladatlapokra. Aztán a felügyelő tanár elmondta a verseny menetét és segített értelmezni a feladatokat. Ezek után kezdődhetett a verseny, mely alatt végig csend volt, mindenki feszülten dolgozott. A legtöbben igen hamar, 45 percen belül végeztek. A feladatok nem voltak túl nehezek, de azért volt amivel meggyűlt a bajom. Jövőre szeretnék több pontot elérni."

Fenyvesi Soma 12. B (a helyesírási verseny szakközépiskolai győztese)

"Nem számítottam rá, de nagyon örültem, amikor kiderült, hogy én képviselhetem iskolámat a megyei versenyen. Megpróbálok a lehető legjobban teljesíteni majd, hogy tovább tudjam öregbíteni iskolám hírnevét."

Szép Magyar Beszéd verseny

2019

2019. február 21-én rendezték meg a Szép magyar beszéd verseny megyei fordulóját Kecskeméten, a Református Gimnáziumban.

A Wattayt Csizovszki Melani (11.A) és Szabó Anna (10.A) tanulók képviselték, akik az iskolai házi versenyen első és második helyezést értek el. A diákok elsőként a szabadon választott szöveget olvasták fel, majd rövid felkészülés után a második körben a kötelező szöveg következett. Végül a zsűri értékelte a tanulók teljesítményét. Sok hasznos tanácsot is megfogalmaztak, melyekre érdemes lesz odafigyelni a jövőbeni felkészülésnél: megfelelő hangsúlyozás, íve legyen a mondatban és ne essen szét, az egyes írásjelek szerepe stb.

Tanulóink emléklappal és könyvajándékkal érkeztek haza a jó hangulatú, szinte családias légkörű versenyről. Gratulálunk nekik a felkészülés alatt tanúsított kitartó munkájukhoz!

- Podmaniczky Gabriella -


2015. december 10-én a Szép Magyar Beszéd verseny megmérettetésén adhatnak számot a tanulók retorikai képességeikről.

Jelentkezz Te is, hiszen ennek a képességnek a tudatos használatával a mindennapok során Te is számtalan előnyre tehetsz szert!

Egy kis humor :)

A verseny eredménye

 • 1. helyezés Kubinyi Rozina 11.B (felkészítő tanára: Ladnai Attiláné)
 • 2. helyezés Melkvi Barbara 12.B (felkészítő tanára: Ladnai Attiláné)
 • 2. helyezés Oroszi Martin 12.C (felkészítő tanára: Soós Andrea)
 • 3. helyezés Forgács Virág 12.C (felkészítő tanára: Soós Andrea)

Szavalóverseny

2015. november 19-én került megrendezésre az iskolánk Szavalóversenye. A verseny tétje igen nagy, hiszen a győztes elnyerheti a Wattay legjobb szavalója kitüntető címet.

A verseny végeredménye

 1. Szakál Zoltán Szé/12/1
  (felkészítő tanára: Podmaniczky Gabriella)
 2. Kardos Klaudia Mercédesz 10.B
  (felkészítő tanára: Soós Andrea)
 3. Kubinyi Rozina 11.B
  (felkészítő tanára: Ladnai Attiláné)

Különdíjasok

 • Kolompár Beatrix 9.B (felkészítő tanára: Podmaniczky Gabriella)
 • Piatkó Péter 12.C (felkészítő tanára: Soós Andrea)

A szavalóversenyen készült képek