A 2019. évi eredmény

Hagyományainkhoz híven március első hétvégéjén rendezi iskolánk a végzősök számára a szalagavató ünnepséget. Most már szinte hagyománnyá vált az is, hogy a szalagavató napján részt vehetünk a Zrínyi Matematika Verseny megyei eredményhirdetésén.

A Zrínyi Matematika Verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése. A feladatsorokkal a tanulók logikai gondolkodását mérik, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy a 2-12. osztályos tanulók összemérhessék tudásukat.

Ebben a tanévben Vida Ádám 11.A osztályos tanuló ért el nagyon szép eredményt. A kimagasló második helyezést érte el, csak minimális ponttal lemaradva az első helyezettől.

Vida Ádám már általános iskolában kitűnt logikus gondolkodásával. Az akkori matematika tanára, Antalfi Antal biztatására kezdett el komolyabban foglalkozni a matematika feladatokkal. Így a Tabdi Általános Iskola 8. osztályosaként már az országos Sziporka matematika versenyen 4. helyezést ért el.

A Wattay Középiskolában folytatta tanulmányait és az eredményes versenyzést, hiszen már 9. osztályosként is 2. helyezett lett a Zrínyi versenyen.

Az idei ünnepélyes eredményhirdetésre Kecskeméten a GAMF épületében került sor, ami külön öröm, hiszen Ádám iskolánkban gépészetet tanul és ebben a szakirányban szeretne majd továbbtanulni. Szintén szép teljesítményt nyújtott a tizenkettedikes Nagy István, aki a 6. helyen végzett.

Az iskolából rajtuk kívül még jónéhány tanulónak sikerült szép eredményt elérni: Molnár Alexandra (11.B), Neuhauser Csaba (9.B), Bolvári Anna (10.A), Kirilla József (9.B), tanáruk Francziáné Miks Éva és Csizovszki Melani (11.A), Vámos Laura (11.A), Daninger Dóra Eszter (11.B), Németh Réka Anna (9.A) (tanáruk Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna).

Gratulálunk minden versenyzőnek és további sikereket, jó tanulást kívánunk!

Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna
reál munkaközösségvezető

Sikerek 2018-ban

2018. március 3-án délelőtt került sor a XXVIII. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Bács-Kiskun megyei fordulójának eredményhirdetésére.


Iskolánk helyezést elért tanulói

  • 11. évfolyamosok kategóriájában Lőrincz Krisztián (11.B osztályos tanuló) megyei 3. helyett lett,

  • 12. évfolyamosok kategóriájában Bleszák Gábor (12.A osztályos tanuló) megyei 2. helyezett lett.

  • A csapatversenyben iskolánk csapata - Czirkó Norbert Zsolt, Lőrincz Krisztián és Nagy István - szintén megyei 3. helyezett lett.

A felkészítő pedagógusokat - Antalfiné Kutyifa Zsuzsannát és Döme Gézát - külön név szerint is említették az eredményhirdetésen.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Zrínyi Ilona Matematika verseny - 2017

Iskolánk tanulói ebben a tanévben is szép eredményeket értek el a Zrínyi matematika verseny megyei fordulóján.

A 9. évfolyamosok között Vida Ádám 2. helyezést ért el (tanára: Zsálekné Borka Katalin).

Negyedik helyen végzett a 10. évfolyamon Nagy István (tanára Zsálekné Borka Katalin), a 11. évfolyamon Bleszák Gábor (tanára Döme Géza).

A 12. évfolyamosok között Kecskeméti Károly lett a legjobb hetedik helyezéssel (tanára Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna).

Csapatversenyben is sikerült dobogós helyezést elérni a 11. évfolyamosoknak: 3. lett Bleszák Gábor, Kardos Mercédesz Klaudia, Kovács Dávid.

Az eredményekhez gratulálunk és további jó tanulást kívánunk!

Zrínyi Ilona Matematika verseny - 2016

Wattay siker a Zrínyi Ilona Matematika versenyen!

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány az idei tanévben 27. alkalommal rendezte meg az országos Zrínyi Ilona Matematika versenyt.

A verseny elsődleges célja a matematika tantárgy népszerűsítése. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni. A versenyen az iskolák 2-12. évfolyamos tanulói vehetnek részt.

2016. február 19-én délután az ország iskoláiban – az erdélyi, felvidéki és a kárpátaljai diákokkal együtt – több, mint 67 ezer diák oldotta meg az első forduló feladatait.

A Wattay Középiskola és Szakiskola tanulói hosszú évek óta rendszeresen részt vesznek és sikeresen szerepelnek ezen a megmérettetésen. Így történt ez ebben a tanévben is.

Az idei évben kiemelkedő eredmények születtek. A Bács-Kiskun megyei eredményhirdetésen ebben a tanévben két tanulónk is részt vehetett.

Ünnepélyes keretek között vehette át díját Koskai Sándor 12.B osztályos tanuló, aki a szakközépiskolások között 3. helyezést ért el. Sanyi már az előző évben hasonlóan jó eredményt ért el ezen a versenyen. Matematika tudását az érettségi után a felsőoktatásban, informatikusként szeretné majd kamatoztatni.

A 11. osztályosok között Vári Márton 11.B osztályos tanuló szintén a megyei 3. helyezést ért el.

Rajtuk kívül Kecskeméti Károly 11.B és Kovács Dávid 10.B osztályosok évfolyamukon a 7. helyen végeztek.

Zrínyi matematika versenyen elért csapat eredmények

Iskolánk a csapatversenyben szépen szerepelt.

A 11. évfolyamosok 2. helyezést értek el.

A csapat tagjai:

  • Vári Márton
  • Kecskeméti Károly
  • Lengyel Dávid

A 12. évfolyamosok 3. helyezést értek el.

A csapat tagjai:

  • Koskai Sándor
  • Eszenyi Lajos
  • Kiss Bence János
Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanáruknak, Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna tanárnőnek!