Eladó tanulónk a Szakma Sztár Fesztiválon

Az elmúlt hetek izgalmai után, véget ért az Országos Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjének megmérettetése.
Iskolánkat Szarvas Boglárka 3/11/3 osztályos végzős eladó tanuló képviselte, aki a megyei szinten 1., országos szinten pedig 5. helyezést ért el. Ez olyan eredmény, amelyre legmerészebb álmainkban is csak titkon reménykedtünk. Végre először a mi iskolánkat is képviselte ebben a szakmában egy tanulónk. Így ezeket az álmainkat Szarvas Boglárka valósította meg.

Nagyon büszkék vagyunk rá!

Boglárkát a versenyre Kovács Ilona és Liszkai Magdolna készítette fel.

-Kovács Ilona-

Asztalos SZKTV

Vida Tamás végzős asztalos tanuló a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen országos 6. helyezést ért el.

Tamás az elért eredményei alapján mentesül a szakmai vizsga letétele alól. Felkészítő tanárai: Benedek Tibor, Gráner Géza.

A képen a versenyen készített tölgyfa dohányzóasztallal látható a tanuló.
Az elért eredményhez gratulálunk!"

A legkiválóbb ifjú szakemberek elismerése

2017. október 5-én rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara „A duális felső- és középfokú oktatás ötéves kecskeméti modellje és jövőképe” című konferenciáját. A rendezvény programja során az új konferenciaterem átadása mellett beszédet tartott többek között dr. Parragh László és Gaál József, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részéről, dr. Palkovics László és Pölöskei Gáborné államtitkárok, valamint dr. Ailer Piroska a Neumann János Egyetem részéről és Kovács János a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. képviseletében.

A rendezvény egyik napirendi pontja volt a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Bács-Kiskun megyei dobogós helyezett tanulóinak és felkészítő tanárai munkájának elismerése, melyet dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár és Gaál József, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke és Bács-Kiskun Megyei elnöke adtak át. A legkiválóbb ifjú szakemberek között szerepelt a 2017. júniusában iskolánkban végzett Bolla Ákos épület- és szerkezetlakatos tanuló, aki szakmájában országos szinten a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Gyakorlati felkészítője a külső képzőhely részéről Bene Attila, elméleti tanára pedig Franczia Gyula voltak.

Reméljük, hogy az idei tanévben is hasonló sikerekkel büszkélkedhetünk.

-FTE-

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által készített fotók

Díjátadás a Parlamentben

2017. május 26-án került sor a Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezett országos szakmunkás versenyek helyezettjeinek és felkészítőinek köszöntőjére a Parlamentben. Az emléklapokat Kövér László, az Országgyűlés elnöke adta át. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszámolt arról, hogy a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt az idén tizedik alkalommal rendezték meg. Az 5255 induló tanuló közül 41 szakmában 224-en jutottak be a döntőbe.

Iskolánkat Bolla Ákos épület- és szerkezetlakatos tanuló képviselte, aki végül a 2017. április 24-26-án megrendezett döntőben jóval a rendelkezésre álló időn belül és magas minőségben készítette el vizsgamunkáját, ezzel több neves iskola tanulóját is maga mögé utasítva szerezte meg az első helyet.

Az ország egyik legszebb épületében, a Parlamentben megtartott ünnepségre Ákost édesapja, Bolla Albert Tamás, gyakorlati oktatója (Bene Attila) és iskolánk igazgatója (Franczia László) kísérte el. Elismerő oklevelet kapott Bolla Ákos versenyző és Bene Attila gyakorlati oktató.

Gratulálunk a sikerükhöz!

-FTE-

Tovább az ünnepségen készült fotókhoz.

Az átadóról a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara albumában is megtekinthetők fotók.