Pedagógusnapi kitüntetések

A 2018. év kitüntetettjei

A pedagógusnap alkalmából ebben az évben is több pedagógusnak elismerték a munkáját. Az idei évben a tanévzáró rendezvényen került sor az elismerések átadása. Papp Gyula főigazgató adta át a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum által adományozott kitüntetéseket, valamint az elismerő okleveleket, melyeket Emberi Erőforrások Minisztériuma adott.

Életműdíj

Gráner Géza több évtizedes szakmai és pedagógiai munkájáért a Kiskunhalasi Szakképzési Cenrtum által adományozott életműdíjban részesült.

"A siker kovácsai"

Kecskeméti Sándor a szakmai és pedagógusi tevékenysége, szakmai eredményei alapján méltóvá vált a "Siker kovácsa" díjra.

Benedek Tibort szakmai és pedagógiai munkájáért a Kiskunhalasi Szakképzési Cenrtum "Siker kovácsa" díjat adományozott. A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen tanítványai közül Vida Tamás bejutott az országos döntőbe és ott szépen szerepelt.
"A jövő reménysége"

Ambrus Tamás a Kiskunhalasi Szakképzési Centrumtól ígéretes szakmai és pedagógiai munkájáért"A jövő reménysége" díjban részesült.
Elismerő oklevél

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréséért ajándékozott elismerő oklevelet két pedagógusunknak.

Lőrincsikné Kovács Olga és

Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna

Papp Gyula főigazgatótól vehette át a kitüntetést.
A 2017. év kitüntetettjei

Pedagógusnap alkalmából intézményünk 4 dolgozójának is elismerték kiváló munkáját

Horváth István életműdíjas

Horváth István pedagógust több évtizedes szakmai és pedagógiai munkájáért életmű díjjal tüntették ki. Horváth István 1955. február 23-án született Kecskeméten. Tanulmányait befejezve megpályázta a 621. számú Ipari Szakmunkásképző Intézet műszaki-tanári állását. Sikeres pályázatának köszönhetően 40 évvel ezelőtt, 1977. augusztus 16-án kezdte meg pedagógusi pályafutását. Melyik iskolában tanított az elmúlt 40 évben? Ha felsorolnánk, talán egy külön oldalt kellene erre szánnunk, pedig csak az iskola neve változott. Horváth István tanár úr kitartását, hűségét mi sem mutatja jobban, hogy most is az első munkahelyén, a mai Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában dolgozik. Pályakezdő pedagógusként szakjának megfelelő tantárgyakat oktatott. Kezei alól több száz szakember került ki. Teljes szakmai képzést nyújtott villanyszerelőknek, elektroműszerészeknek, autóvillamossági szerelőknek. Elektrotechnikát, szakmai ismeretet, irányítástechnikát vagy szakrajzot tanított autószerelőknek, ruhakészítőknek, mezőgazdasági gépszerelőknek, karosszérialakatosoknak. Pedagógiai munkáját a tervszerűség, az oktatási-nevelési feladatok eredményes megvalósítása jellemzi. Naponta fáradozik, hogy tanítványai mind magasabb szakmai és általános műveltséggel rendelkezzenek. Érdeme, hogy elsőként szorgalmazta a TV-lánc kialakítását, a számítástechnikai foktatás bevezetését, alkalmazását.

Tudásának bővítése érdekében 1998-ban, a Veszprémi Egyetem Tanárképző Kar informatika szakán kezdett tanulni, ahol 2002-ben okleveles informatika szakos középiskolai tanári diplomát szerzett. Intézményünkben a szakgimnáziumi képzés elődjeként, az informatikai szakközépiskolai képzést 2004-ben indítottunk, ahol Horváth István nagy lelkesedéssel kezdte átadni számítástechnikai ismereteit diákjainak. Szakmai felkészültsége, rátermettsége, a tanulókkal kialakított jó kapcsolata, önzetlensége miatt kollégái, diákjai tisztelik. Segítőkész, ösztönzi és támogatja kollégái szakmai megújulását, fiatalabb kollégáit tanácsaival segíti.

Évek óta az informatika munkaközösség vezetője. Példaértékű és kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett több évtizedes szakmai és pedagógusi munkájának elismeréseként a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Életmű díjat adományozott Horváth István részére.

Horváth-Kőrös Tünde a "Siker kovácsa" díj tulajdonosa

2003-ban költözött Kiskőrösre, 2004 óta dolgozik a Wattay Középiskola és Szakiskolában.

Közgazdász tanárként a gazdasági ismeretek, számvitel, adózás, jogi ismeretek, marketing, vállalkozási ismeretek, kereskedelmi gazdaságtan, munkaerő-gazdálkodás tantárgyak oktatása a fő területe, de tanít gépírást és titkári ismereteket is. Az elmélet mellett szakmai gyakorlatot is oktat. Sok gyakorlati feladat segítségével igyekszik megszerettetni és elsajátíttatni a diákokkal a sokféle szakmai tantárgy ismereteit. Horváth-Kőrös Tünde elhivatott szakképzési pedagógus. Véleménye szerint a tanítás nagyon leegyszerűsítve kétszereplős: a tanár és a tanuló „összjátéka”. A tanulók motiválják a tanárt, hogy minél többet és érdekesebbet adjon elő, hogy számukra elérhető ismereteket továbbítson, vagy olyan világba vezesse el őket, amelyet együtt építenek fel közös munkával. Ebben a „játékban” Horváth-Kőrös Tünde határozott és következetes oktató-nevelő munkával eredményesen tanítja és neveli a „jövő nemzedékét”. Tanulói minden évben jól szerepelnek a szakmai versenyeken. Ebben a tanévben nagyon nagy szerepe volt, hogy Szél Szimonetta pénzügyi-számviteli ügyintéző tanuló az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőben 4. helyezést ért el, valamint megkapta a Penta Unió különdíját is.

A szakmai és pedagógusi tevékenysége, szakmai eredményei alapján méltóvá vált a Siker Kovácsa díjra.

Franczia Gyula a "Siker kovácsa" díj tulajdonosa

Franczia Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának szakmai tanára.

Az elmúlt tanévek során Franczia Gyula tanulói a szakmai versenyeken, gépészeti területen, rendre eredményesen szerepeltek. A versenyeredményekben történő áttörést ez a tanév hozta meg számára, hiszen épület- és szerkezetlakatos szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen tanítványai közül Orcsik Dávid megyei második, Lavati Zoltán megyei harmadik helyezést ért el, ugyanakkor Bolla Ákos tanuló a megyei versenyen elért eredményeit követően az országos döntő során az ország legügyesebb épület- és szerkezetlakatos tanulójának bizonyult és az SZKTV-n a dobogó legfelső fokára állhatott fel, mint az SZKTV országos első helyezettje. Ezek alapján elmondható, hogy a Wattay diákjai épület- és szerkezetlakatos szakmában, mind megyei, mind országos szinten az elsők között végeztek.

Franczia Gyula Kiskunhalason végezte általános iskolai tanulmányait, majd a Bajai Vízügyi Szakközépiskolában szerzett érettségi bizonyítványt építőipari gépész szakirányon, valamint OKJ-s végzettséget, mint építő gépszerelő. Az érettségi megszerzése után a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett mezőgazdasági gépészüzemmérnök diplomát. Ezt követően a Kiskunhalasi Állami Gazdaságnál kezdett dolgozni. A következő évtizedek folyamán műszak vezetőként, üzemvezetőként, termelés-előkészítőként megismerkedett a vállalkozási szférával, ahol több Kft-nél kamatoztathatta tudását. Az ismétlődő kihívások újabb végzettség megszerzésére sarkalták, így aztán 2000 júniusában közgazdász szakmérnök végzettséget szerzett a Dunaújvárosi Főiskolán.

2007 szeptemberétől dolgozik a Wattayban, ahol az eltelt tíz év alatt a nevelőtestület oszlopos tagjává vált és az élethosszig tartó tanulás keretében újabb diplomákat szerzett; okleveles mérnötanárként 2013-ban, valamint szakvizsgázott pedagógusként 2016-ban fejezte be tanulmányait. Nemcsak a tanulásban, hanem a pedagógiai munkában is elkötelezett, mind tanítványai, mind a Wattay felé. A Szakmunkásképzésért Alapítvány elnökeként az alapítvány tevekénységének koordinálásával segítette iskolánkat újabb eszközök beszerzésében, egy- egy oktatási terület innovációjában.

Rakonczai Sándor a "Siker kovácsa" díj tulajdonosa

Jelenlegi munkahelyén, akkor 621. számú Ipari Szakmunkásképző Iskolában, 1979-ben Központifűtés és csőhálózatszerelő szakmában szerezte szakmai végzettségét. A Kiskunhalas Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma gyakorlati oktatóként tanítja a diákokat a szakma szeretetére, és a fémipari alapozó gyakorlatokra. Az anyagvizsgálatok és mérések gyakorlata is fontos része munkájának. Részt vesz projektek kidolgozásában, ehhez kapcsolódóan a projektmódszerek oktatását bemutató órák keretében prezentálja más intézmények dolgozóinak is. A szakmai vizsgák előkészítésében és a lebonyolításában nyújtott segítsége nagymértékben hozzájárul a diákok sikerességéhez. Igyekszik megkeresni a tehetséges tanulókat, a felzárkóztatást is segíti, és a tanműhelyben töltött idő során nem csak az oktatást, a nevelést is fontosnak tartja. A gyakorlati képzésben megtesz mindent azért, hogy jó hangulatban tudják megszerezni a diákok a szakmai alapokat.

Az intézményben töltött évek alatt gépi forgácsoló és szerkezetlakatos szakmákban segített felkészülni a tanulóknak az országos szakmai versenyekre. Ennek eredményeként három évben is harmadik helyezést hozott haza tanulóival a Szakma Kiváló Tanulója Országos Versenyről. A pedagógiai munkásságáért 2014-ben elismerő oklevélben részesült a KLIK által. Az igazi öröm ebben a tanévben érte, mikor szakmai segítségével Bolla Ákos tanuló országos első helyet ért el szerkezetlakatos szakmában. A több napos országos versenyen Ákos munkáját figyelve láthatta, kollégáival közös munkájuk kiemelkedő sikerét.

A pedagógus munkássága során osztályfőnökként is segítőkész és empatikus oldalát ismerhettük meg. Munkájával tevékenyen segíti az iskola szépülését, fejlődést is. A város nem csak pedagógusként ismerheti, hanem munkahelyi feladatok mellett részt vesz a város szabadidős tevékenységeiben is.

A szakmai tevékenysége kreatív, alkotó munkája és személyisége bizonyítja, hogy méltó a Siker Kovácsa díjra.

-HSE-

Tovább a képekhez


2016. évi kitüntetések

2016. június 9-én a városi pedagógus napon Czeffer István, Hollósi Simon Györgyné és Molnár László „Kiskőrös Városért” emléklapot vehetett át.

Nyugdíjba vonuló kollégáinknak a polgármester úr gratulált és adta át a város elismerését jelképező kitüntetést.

Czeffer István négy évtizedes pedagógusi pályafutása alatt fémipari szakoktatóként dolgozott. Éveken keresztül volt iskolánk fémipari és faipari tanműhelyének vezetője. Hosszú pályafutása alatt több ezer lakatosnak, forgácsolónak, általános gépszerelő és karbantartónak, hegesztőnek tanította meg a szakmájuk gyakorlati ismereteit. Magas szintű elméleti ismereteit kiválóan alkalmazza a gyakorlatban is. Szakmai felkészültsége, rátermettsége, a tanulókkal kialakított jó kapcsolata, segítőkészsége miatt mind a kollégái, mind a diákjai tiszteletét kiérdemelte. Munkáját a magas szaktudás, az igényesség jellemzi. Tanítványai megalapozott tudással kerültek ki kezei alól a szakmai vizsgákon.

Hollósi-Simon Györgyné, vagy ahogyan a legtöbben ismerjük: Zsuzsa, a Wattay Szakképző Iskola és Kollégium könyvtáros dolgozója volt. Tizenhat évet töltött el iskolánk falain belül, először adminisztrátorként, majd szabadidő szervezőkén, a későbbik során pedig könyvtárosként. Zsuzsa munkája nélkül a Wattay szegényebb lett volna sok rendezvénnyel, hiszen a rendszeresen megrendezésre kerülő SZMK bálok, szalagavatók, ballagások, nevelőtestületi karácsonyi vacsorák, tanévet lezáró közös programok mind az ő szervezésében valósultak meg. Ezen feladatok mellett az iskolai könyvtárat is kézben tartotta és igyekezett a tanulókat az olvasás és a kultúra szépségeire nevelni. Kollégáival törekedett a jó viszony kialakítására és energikus személyiségével mindig igyekezett erőt önteni a körülötte dolgozó pedagógusokba.

Molnár László 2008 óta iskolánk dolgozója, végzettségét tekintve gépészmérnök, műszaki tanár. 2015 áprilisában egyik tanítványa a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen országos harmadik helyezést ért el gépi forgácsoló szakmában.
Intézményünk, valamint a tanulók iránti elköteleződése mindig példaértékű volt. Szakmai hozzáértésével, őszinteségével, valamint megértésével kivívta mind a tanulók, mind a pedagógus kollégák tiszteletét. A 2015/2016-os tanévben végzős osztályával együtt ballagott el iskolánkból, és úgy érezzük, hogy vele együtt a Wattay egy darabja is távozott közülünk.

Ezen kívül szintén itt vehette át Farkas Ignác nyugdíjas kollégánk a gyémántdiplomáját.


Pedagógusnapi kitüntetések - 2015

Kiskőrös Város Képviselő-testülete Művelődési, Közoktatási és Sport bizottsága 2015. június 10-én ünnepelte a Pedagógusok Napját a Petőfi Sándor Művelődési Központban. A Szólam Alapfokú Művészeti Iskola által adott műsor és Domonyi László polgármester köszöntője után került sor az elismerések átadására. Iskolánkból két kolléga részesült kitüntetésben.

Komlósi Györgyné angol nyelv szakos tanár 1975 óta dolgozik pedagógusként. Iskolánkban 1997 augusztusa óta oktatja-neveli a szakiskolás és szakközépiskolás tanulókat, készít fel szakmai és érettségi vizsgára, illetve nyelvvizsgára. Kiskőrös Város Képviselő-testülete Művelődési, Közoktatási és Sport bizottsága az oktató-nevelő munka szolgálatában hosszú éveken át végzett eredményes tevékenységéért emléklapban részesült.Fábián Lajosné 1999 szeptembere óta takarítóként dolgozik a Wattay Középiskola és Szakiskolában. Hosszú évek óta lelkiismeretesen gondoskodik arról, hogy optimális képzési feltételek álljanak rendelkezésre a tanulók mindennapos neveléséhez, oktatásához. Fábián Lajosné, Marika 40 éves munkaviszonya alapján 2015 novemberétől megy nyugdíjba. Kiskőrös Város Képviselő-testülete Művelődési, Közoktatási és Sport bizottsága az oktató-nevelő munka szolgálatában hosszú éveken át végzett eredményes tevékenységéért emléklapban részesült.

Kívánunk mindkét kollégánknak hosszú, egészséges, aktív nyugdíjas éveket.

Kitüntetett pedagógusaink

A 2015/2016-os tanévben két kiemelkedő szakmai versenyeredménnyel büszkélkedhet iskolánk.
Szél Szimonetta 12.B osztály közgazdasági szakmacsoportos tanuló a Szakmacsoportos Szakmai Előkészítő Érettségi Tárgyak Versenyén 7. helyezést ért el. Felkészítő tanára Ambrus Tamás közgazdász tanár.
Szabó Ferenc 12. évfolyamos gépi forgácsoló tanuló a Szakma Kiváló Tanulója országos versenyen a dobogó 3. helyén végzett. Felkészítő tanára Molnár László gépész tanár.
Sajnos a jelenlegi helyzetben nem sok lehetőségünk van az országos felkészítő és tehetséggondozó pedagógiai munka elismerésére. Ezért különösen örülünk annak, hogy a két kiváló szakmai versenyeredmény híre eljutott a fenntartónkhoz, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetőségéhez is. Hanesz József, a KLIK elnöke és Varga Gyula a Kiskőrösi Tankerület igazgatója a két felkészítő pedagógus munkáját oklevéllel ismerte el.
Gratulálunk Ambrus Tamás és Molnár László kollégáknak!